無綫小花陳嘉慧(Erica)…

無綫小花陳嘉慧(Erica)12歲時跟隨家人到日本生活、讀書,日前她終於有機會返回家鄉日本東京探親。隻身在港的她近年備受無綫重用,更一劇接一劇,擔正女主角。已有3年沒有返回日本的她,本來開心非常,每天陪家人過家庭樂,又約同學敍舊,但不幸地前日她駕車與家人到靜岡縣出遊時,於吾妻山隧道遇到11車連橫相撞車禍,當時Erica駕駛的車就緊隨其後,幸而她及時急煞避過死神,雖然她與家人身體上沒有受傷,但都被嚇親,餘悸猶存。

Erica接受東網獨家訪問時表示:「當時喺高速公路,啲車都幾快,我前面啲車突然全部連橫相撞,都幾大聲,真係好驚、好恐怖,當時我只係見到啲車全部玻璃爆晒,前面幾架車有人受咗傷,喺隧道入面都困咗3個幾小時,好在屋企人都冇事,我都係第一次咁樣親身感受,一線之差,大難不死,真係好彩!最近都多咗好多人出去旅行,真係要小心啲,注意交通安全。」





Leave a Reply

Your email address will not be published.