天王郭富城(城城)以麥當勞環保大使身份…

天王郭富城(城城)以麥當勞環保大使身份,出席「齊齊減塑 麥麥行多步」揭幕,聯同Pinkfong Baby Shark搆手推出全新開心樂園圖書提倡環保教育「他透露外出時,一對女兒也有自攜餐具,自己亦有環保杯飲咖啡,平日也有教育女兒環保,但僅3歲半的細女尚未了解。
談到該卡通人物人氣高,其歌曲亦變成洗腦歌,城城笑指兩知女兒早已被「洗腦」:「佢哋鍾意自由發揮,所以啲舞步都會自己創作,有時跳跳吓我都會加入嘅!(有冇教你嘅招牌跳舞動作?)佢哋兩個都識嘅!(夜晚會同啲女講故事?)會,佢哋鍾意公主故事,咁我梗係扮王子角色啦!」

談到近日被拍到於中環跳街舞,城城表示當晚拍攝廣告:「個廣告拍咗2日,全程跳舞,唔使唱歌同講嘢,只需要身體語言表達,但排舞時差啲整傷隻腳嘅舊患,不過都好耐冇喺街咁樣跳舞。」更指下月底將到內地拍攝新片,今次將拍元宇宙愛情故事,內裏主力談情,但應沒有有親熱戲:「其實我都冇包袱,主要睇劇本(唔捨得啲女?)依家有視像就ok,希望農曆年前返到香港。」



Leave a Reply

Your email address will not be published.