現身處蘇格蘭的喬寶寶…

現身處蘇格蘭的喬寶寶,今年2月底帶同80歲嘅喬媽媽、大仔「印度豹」夫婦及喬孫孫到加拿大出席寶寶姨甥女婚宴,順道旅行,三代同堂玩足一個月。原來期間喬寶寶都心掛掛,因為留守家中照顧細仔及愛犬嘅喬嫂嫂中招患上新冠肺炎,幸而症狀唔算太重。而喬寶寶返家時,喬嫂嫂經已康復。

4月初時又到喬媽媽不幸確診,他說:「畢竟媽媽年紀大,所以都好擔心佢,香港朋友知道之後分別寄來中成藥及蟲草產品,我就同媽媽及喬嫂嫂開心share,媽媽真係好堅,佢喺一星期內由呈陽轉陰,而且精神都唔錯,咁我就喺社交網發文多謝送物資嘅朋友,可能自己中文程度唔好,靠翻譯產生誤會,講到係我中咗招咁,直至朋友打嚟問候我病況,先發覺原來係個美麗嘅誤會。」

寶寶再向大家報平安,叫大家放心:「我冇事呀!哈!可能有偷食畀阿媽嘅蟲草,所以同一屋簷下都冇受感染,5月仲會去美國登台,唱足3場。由於媽咪經已痊癒,所以都好安心出發,半歲大嘅喬孫孫亦冇被傳染。」寶寶又指喬孫孫腳頭好好,除咗旺佢,有得賺外快外,喬孫孫健健康康,精靈活潑,真係人見人愛。






Leave a Reply

Your email address will not be published.