陳煒今日在九龍出席活動時…

陳煒今日在九龍出席活動時,對於為TVB青春劇《青春本我》與炎明熹(Gigi)扮演母女,陳煒笑言好開心能夠參與青春劇,拍攝手法似MV一樣,拍出來效果好靚,雖則無份唱歌,但該劇主要展現他們的天賦。她說:「本身都有追睇《聲夢傳奇》,可以話睇住佢哋成長加入娛樂圈,都對佢哋好奇,想了解時下16歲妹妹嘅諗法。」談到Gigi被封為「火星女神」,她笑言聽得明對方說甚麼,亦跟對方算多交流,又讚Gigi好得意。她說:「我有問佢條腰有冇22吋?佢話冇呀!佢又唔多食嘢,我咪買多啲嘢畀佢食囉!」

本月21日是陳煒的48歲生日,她表示每逢這個月份也會為台慶張羅靚衫,醫生男友陳國強(Aldous)會否給予驚喜也覺得無所謂,今年應該會過二人世界慶祝。另提到有報道指陳煒斥資過千萬買入大埔半山的新翠山莊,購入後已升值。當記者祝賀她榮升做業主,她表示多謝,但可有升值仍未知道,不過好開心所買的樓盤地點鄰近白石角站,相信有升值潛力。談到有指該處風水旺她事業?陳煒說:「我哋做呢行,都好多信風水!寧可信其有,不可信其無。(會否催谷結婚運?)唔知喎!明年先搬入去。(早前跟男友一齊揀選傢俬?)研究下,開始部署!應該都會一齊住。」



Leave a Reply

Your email address will not be published.