TVB劇《換命真相》今日在荃灣宣傳…

TVB劇《換命真相》今日在荃灣宣傳,首次擔正女主角的鄧佩儀(Gloria)被指難相處,而遭公司冷待要入「雪櫃」,令她心灰意冷打算返回加拿大。Gloria坦言不開心:「入行9年嚟,冇試過為工作而喊哭,但今次真係喊咗,委屈到有啲崩潰,但依家冇事喇,原來自己都有啲新聞價值。」

對於被指十個月沒有開工,Gloria指中間曾接到綜藝及劇集的工作,但卻做不成,追問是否耍大牌?她指半年前已向公司請假返加拿大,但因為《換》成為台慶劇,才推遲假期,改為下星期才出發。問是否結婚?她即否認,並指十畫未有一撇,更說:「有人話我生仔,當然唔係,絕對唔係準備結婚。(買樓?)唔係,只係屋企有開心事,公司都知道因由。」她透露原本有監製找她開新劇,但因不知道加拿大方面處理事情需時多久,就連她也不知道這次假期會放多長。

在旁的蔣家旻也幫口,直指拍劇時Gloria經常與她一起,對方沒有像傳聞中不理會他人,更說:「大家眼瞓先會唔理大家,但埋位就經常一齊。」




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *