东网:朝陽群眾舉報立功 驚傳李雲…

东网:朝陽群眾舉報立功 驚傳李雲迪原來係搵男妓!

內地鋼琴家李雲迪21日涉嫖娼被拘留,事件震驚全國,據北京市朝陽區警方通報,指已拘捕一名29歲「陳某卉」賣淫女子及39歲嫖客李雲迪,大家都痛罵李雲迪身為公眾人物都以身犯法去嫖妓。正當大家以為李雲迪係同涉案女子陳某卉有肉體交易時,網上竟然傳出陳某卉其實係「媽媽生」,直指李雲迪畀錢嘅對象係爆肌猛男。網友晒出與友人嘅對話截圖,並公開猛男當裸照:「他找的其實是男的,找的鴨,但通報上寫的是女的」不過消息目前未經北京警方證實。

另外,因為警方通報指今次事件全靠朝陽群眾舉報立功,先成功拉人,有網友就發現呢班「朝陽群眾」其實「戰績彪炳」,7年嚟已經報料警方拉咗10幾位涉案名人,其中包括藝人柯震東、張耀揚、陳羽凡、黃海波、王全安(張雨綺前夫)等,多位涉黃涉毒嘅名人因此人氣急跌,受盡千夫所指,甚至消失喺娛樂圈。
原來「朝陽群眾」係有組織嘅防罪市民,並分為5部分人員,包括治安志願者、黨員巡邏隊、專職巡邏隊、義務巡邏員、治保積極分子,而呢班市民亦係住喺北京朝陽區嘅民眾,喺2017年時,實名註冊嘅「朝陽群眾」已將近14萬人。

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *